Ekonomi

Bitlis’te Devlet Desteğiyle Açılan Tekstil Fabrikalarında 13 Bin Kişi İstihdam Ediliyor

Bitlis’te son yıllarda devlet desteğiyle açılan tekstil fabrikalarında 13 bin kişi istihdam ediliyor.

İl genelindeki 60 tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam edilirken, işletmeciler desteklerin devam etmesi halinde daha fazla istihdam sağlanacağını bildirdi. Yatırım Teşvik Programı çerçevesinde 6. bölgede yer alan Bitlis’te son yıllarda dokuma alanında yapılan devlet destekli yatırımlarla binlerce kişiye istihdam sağlandı. Yatırımcıların olmazsa olmazı güvenlik ve terör konusu olurken, terörle mücadelede başarılı operasyonlarla bölgede barış ve güvenliğin tesisi ile fabrikalar peş peşe açıldı. Hem vergi-sigorta hem de İş-Kur’dan sahada destek alan yatırımcıların bir kısmı mevcut tütün depolarını dokuma fabrikasına dönüştürürken, bir kısmı da kendi arazilerinde veya organize sanayide devletin tahsis ettiği alanlarda fabrika kurdu. bölge (OSB).

Hem yurt dışında hem de iç piyasada faaliyet gösteren dokuma firmaları, ürettikleri ürünleri pazarlayarak şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dokuma işletmecisi Emirhan Uludil, son dönemde Türkiye’deki büyük firmaların kendilerinden çok yurtdışını tercih ettiğini söyledi. Uludil, “Yaklaşık 19 yıldır Bitlis’te dokuma alanında çalışıyoruz” diyen Uludil, Türkiye’deki büyük hazır giyim markalarının yurt dışından ürün satın almasının önüne geçmek için devletten destek beklediklerini ifade etti. İlk başladığımızda 50-100 kişi ile başladık. Şu anda 450 kişi ile çalışıyoruz. Dokuma bölümü ülkemizde çok gelişmiştir. Bu şekilde yatırımcılar gelmeye başladı. İl genelinde yaklaşık 60 fabrika vardı. En az istihdam ettikleri kişiler ise 100 ile 120 arasında ortalarda yer alıyor. Kapasitesi daha yüksek olanlar da var. Şu anda yaklaşık 13 bin insanımız çalışıyor. İstihdam açısından çok ve hatta daha fazla gelişebilir. Temennimiz dokuma değil de her zaman farklı branşlarda gelmesidir” dedi.

Bazı büyük firmaların ürünlerini yurtdışından temin ettiğini sözlerine ekleyen Uludil, “Devletimizin buna mutlaka bir çare bulması gerekiyor. Biz de Avrupa firmaları ve Türkiye’deki büyük firmalarla çalışıyoruz. Ancak son dönemde bazı büyük firmalar işlerini tedarik ediyor. Fiyatlar nedeniyle yurt dışından geliyor.Devletimiz ve hükümetimiz mutlaka buna bir çare bulmalıyız.Dokuma bölümüne daha fazla önem verilmeli.Çünkü dokumacılık istihdamı çok daha fazla artıran bir branş.Yetkililerden buna önem vermelerini rica ediyoruz. Şube.Çünkü maliyetler çok arttı.Sadece şehir merkezinden değil köyden de işçi alıyoruz.Bu bize ekstra bir yük demek.Bizim niyetimiz sadece şehirdekileri değil, köylerdeki insanları da gelin burada çalışın.100 kilometreden şirketimize gelip çalışan işçilerimiz var.Bizde bu ülkenin sorumluluğuna el attık.Devlet ve marka büyüklerimize çağrım biz elimizden geleni konuşmamız lazım. türkiyede yap İstihdamı garanti altına almamız için yeni teşvikler gelmeli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu